l’assaig com a gènere literari

14 gener 2010 mareig6

-Gènere en prosa, generalment breu, que aborda d’una manera lliure i no especialitzada els problemes més diversos amb voluntat de creació literària – (definició del diccionari de l’I.E.C).

Efectivament, l’assaig és un gènere literari, el qual ha estat conreat per nombrosos i importants escriptors de la literatura catalana.(Joan Fuster, Josep Pla, Montserrat Roig, Maria Manent, Pere Gimferrer…)

L’assaig constitueix un cas paradigmàtic pel que fa a la problemàtica dels gèneres literaris. I és que l’assaig és literatura de no-ficció, sovint confosa, ja que es situa entre l’àmbit literari i filosòfic. A més a més, les cassificacions de l’assaig solen ser insuficients per tal de donar compte de la complexitat del gènere. Tot i això, podem trobar una sèrie de marques textuals i estratègies editorials que ens ajudaran a delimitar amb tota la claretat algunes de les formes de l’assaig.

És ben cert que l’assaig pot presentar moltes formes diverses i totes elles són encabides dintre del gènere ja que poseeïxen els seus trets principals.

Diverses formes d’assaig: dietaris, epistolaris, diaris, aforismes, articles d’opinió, assaig polític, social, cultural etc.

Finalment, i ara que ja he après aspectes que no coneixia sobre l’assaig, me’n he adonat que, les obres assagístiques  sempre desperten el teu pensament, i succiten les teues pròpies emocions.

Entry Filed under: General

Leave a Comment

Required

Required, hidden




¡IMPORTANTE! Responde a la pregunta: ¿Cuál es el valor de 6 10 ?

Some HTML allowed:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Subscribe to comments via RSS Feed



Pages

Categories

Calendar

gener 2010
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Most Recent Posts